FOOLS, GOONS AND COOL TUNES

Det kunde man ju tro att jag skulle tappa fart på sajtuppdaterandet när min fru kom. Jaja, nog med ursäkter.

Nu finns det många saker att nysta i och tipsa om.

Jag har länge vurmat för The Goon Show, grundstenen för den brittiska humor som något decennium senare blev världskänd via Monty Python. The Goon Show var ett radioprogram som började som ett varietéprogram med lösa sketcher, men som ganska fort utvecklades till att alltid ha en sammanhållen (om än absurd) handling i varje avsnitt, och ett fast persongalleri.

Till detta läggs ordvitseri på hög nivå (som kanske är det enda som gör att programmet inte känns som om det kunde gjorts igår), en studiopublik som är med på noterna, tre fullblodsproffs som är väldigt förtjusta i att få varandra att tappa fattningen och manus som på grund av radions frihet kan tillåta sig de mest osannolika och surrealistiska saker. Resultatet är något som kan vara svårt att hänga med i till en början, men som öppnar sig när man kan koderna ("Lurgi!", "He's fallen in the water!", "Shut up, Eckles!", "I don't wish to know that."), och som håller länge, länge.

Klicka på den övre bilden till höger för att hitta en internetradiostation som bara sänder Goon Show-avsnitt, eller använd något av de fina filbytarprogrammen och sök på Goon (och om nån hittar "Tales of Old Dartmoor" får de gärna skicka den till mig).Tre galna genier. F.v. Spike Milligan, Peter Sellers och Harry Secombe. Övre bilden leder till en dygnet runt-sändning av klassiska Goon Show-avsnitt och den nedre till en informationssajt i ämnet.

Mer humor: PORRCHOCK HOTAR FÖRSTÖRA DATORN. Jag trodde att man skrev dumma, osanna artiklar på 1 April, inte Valborg. Det är väl nån ny tradition som Expressen försöker införa här, vad vet jag?

Under de 8 år jag varit aktiv på Internet har jag i mina dagar sett mycket porr, en stor del av den har jag sökt upp alldeles frivilligt - men jag har aldrig någonsin sett en tillstymmelse till barnporr nånstans. Inte en skymt av det, och framför allt aldrig i nåt popupfönster. Ingen jag har pratat med har nånsin sett nån barnporr på nätet. Är det sån här idioti (och klassiska uttalanden som "Om man inte lyckas tömma cookiefilerna blir datorn till slut mer eller mindre obrukbar.") som chefen för barnporravdelningen på Rikskrim häver ur sig så måste man ju ifrågasätta hennes kompetens.

I och för sig så har hon en gång i tiden sagt "Vi har inte kunnat belägga att det är några större pengar i omlopp runt barnpornografi på Internet", och då undrar man ju hur de skulle ha råd att betala för dessa popupannonser. Naturligtvis vet hon, och alla andra insatta att porrsajter med teen-inriktning inte är barnporr. Eller?

 
Sedan måste jag tipsa om 5inch.com. Nej, det är inte en sajt för killar som vägrar ljuga om sin mandomslängd, utan ett ställe där man kan köpa tomma CD-R-skivor och fodral. Skillnaden mot att gå och inhandla ett knippe på Siba eller Clas Ohlson är att de här är snygga som bara den. De kostar visserligen aningen mer, men om man ska sätta ihop en bland-CD till sina kompisar eller skicka ut en demo till skivbolag så är det här ändå hyfsat billgt för att få en proffsigt designad produkt utan att behöva slita hårt med det själv.
Klicka på bilden, tokstolle.

Supertrevligt är en produkt av John Eje Thelins sjuka böjelser. Eventuellt andras också.
© 2002 och sånt.