Försäsong, m.m.

Nu har äntligen datumen fastställts för säsong fyra, inklusive träningsloppen.

Söndagen 15/8 kommer vi att samlas på Tullen Bar och Kök 13.30, för att först se Ungerns Grand Prix, och sedan spela den egenhändigt sammanställda banan Stockholms innerstad.

Två söndagar därefter, den 29/8, upprepar vi det hela, men nu med Belgiens Grand Prix och något ännu inte bestämt lopp för vår del (kanske Gamla Stan). En vecka senare, den 5/9, är det målardag, då vi målar om bilarna inför den nya säsongen, eftersom de blivit ganska slitna under de två säsonger vi använt dem.

Sedan inleder vi säsong fyra den 13/9, och kör varannan måndag fram till 20/12, då vi tar uppehåll, och fortsätter igen 17/1 och fortsätter fram till maj. Sjutton lopp, inalles. Det finns en kalender över det hela - där kan man skriva in kommentarer (som om man kommer vara borta, eller annat). Där kan vi också planera eventuella icke-FD-aktiviteter ihop, som att kanske köra gokart nån gång, eller nåt annat skoj.

Vi kommer att ha skäl att återkomma till en ny målardag, då vi någon gång mot slutet av september kommer att få nya bilar. Två av varje av följande:

Notera att den mörka bilen, övre raden i mitten (Tyrells sexhjuliga) redan är paxad för Teaflax Race Team , men mejla gärna mig om ni vill boka några modeller till ert lag. Vi kommer också att få två uppsättningar om fem av 60-talsbilar, dvs. cigarrformade, om det kan vara av intresse.

För att ni sedan ska få perspektiv på tillvaron, och än en gång inse att hur tokiga vi än är, så finns det alltid folk som är värre. Se här och framför allt här. Imponerande.

Vi syns på banan!
Jay Teaflax


Hall of Fame

Vi har gjort en sammanställning av de tre säsonger vi hittills kört. Samtliga 22 förare finns med i listan men det är ett inte helt oväntat namn på toppen.

Jag vill bara ta tillfället att påpeka Akbars snittposition i mål, i alla lopp han startat över tre säsonger, är 2:a. Vi får hoppas att vi under nästa säsong kan ge honom en ordentlig match för pokalerna.

Hall of Fame>>


Säsong 3

Grattis till Jeff Akbar som tog hem både säsongens sista lopp i Suzuka och sin andra raka mästartitel. Förra årets mästerskapstvåan Daliban Toto blev också tvåa i loppet, men trea totalt, efter Hagbard Celine.

Lagmästerskapet hade samma ordningsföljd med Jetta först, Teaflax tvåa och Damop trea.

Säsong fyra blir längre än de tidigare, och planeras löpa från september till maj, med uppehåll för jul och nyår. Det ni!


Suzuka:
Akbar
Toto
Wizinc

Säsong 3:
Akbar
Celine
Toto

Lagcupen:
Jetta
Teaflax
Damop